Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb: Autamme potilaita taistelemaan vaikeita sairauksia vastaan – myös keuhkosyöpää

Bristol-Myers Squibb on globaali biolääketieteenyritys, joka on sitoutunut tutkimaan ja kehittämään innovatiivisia lääkkeitä vaikeiden sairauksien hoitoon. Panostammekin tällä hetkellä lääketutkimukseen enemmän kuin koskaan aiemmin, jotta voimme tuoda huonoennusteisten ja vakavien tautien hoitoon uusia vaihtoehtoja. Vuonna 2015 tutkimus- ja tuotekehityspanostuksemme oli 5,9 miljardia dollaria, mikä vastaa reilua kolmannesta vuosittaisesta liikevaihdostamme.

Olemme kehittäneet ja tuoneet markkinoille viimeisen kymmenen vuoden aikana 17 uutta lääkettä ja seuraavan viiden vuoden aikana tarkoituksemme on tuoda markkinoille vähintään yksi uusi lääke vuosittain. Suomalaiset lääkärit ovat osallistuneet aktiivisesti kliiniseen tutkimusyhteistyöhön: tällä hetkellä Suomessa on meneillään 17 kliinistä tutkimusta ja pyrimme jatkossakin panostamaan tutkimusyhteistyöhön suomalaisten lääkäreiden kanssa.

Yksi lupaavimmista uusista syövän hoitomuodoista on immunoterapia, jonka arvostetun Science-lehden toimittajat valitsivat vuoden 2013 tieteelliseksi läpimurroksi kaikista tieteen aloista. Bristol-Myers Squibb toi jo vuonna 2011 markkinoille ensimmäisen innovatiivisen immuno-onkologialääkkeen.

Yhdysvaltalaisella Bristol-Myers Squibbilla on Espoossa 38 työntekijää, jotka työskentelevät syövän lisäksi veren hyytymishäiriöiden, nivelreuman ja C-hepatiitin parissa.

2023

Kannatusjäsenet ja yhteistyökumppanit