Pähkinänkuoressa

Erikoistumaan keuhkosairauksiin?

Keuhkosairaudet on monipuolinen erikoisala. Erikoistuminen keuhkolääkäriksi antaa hyvät mahdollisuudet toimia lääkärinä niin yksityispuolella kuin julkisella sektorillakin.Keuhkolääkäri hoitaa  suuria kansansairauksia, kuten astmaa, keuhkoahtaumatautia ja uniapneaa avohoidossa, sekä harvinaisia keuhkosairauksia ja keuhkonsiirtopotilaita sairaalassa. Noninvasiivisen ventilaatiohoidon yleistymisen johdosta keuhkolääkärit ovat usein mukana äkillisen hengitysvajauksen akuuttihoidossa.

Mikäli olet kiinnostunut keuhkosairauksiin erikoistumisesta, ota rohkeasti yhteyttä keuhkosairauksien ylilääkäriin tai kouluttajaan ja ilmoittaudu erikoistumaan yliopistojen opintotoimistossa. Keuhkosairauksien alan koulutussairaalat ja yhteystiedot Erva-alueittain löydöt oheisesta taulukosta [tulossa 12/2012].

Erikoislääkärikoulutus ja koulutuspaikat pähkinänkuoressa

Keuhkosairauksien erikoislääkärin kokonaiskoulutusaika on 6 vuotta, josta vähintään puolet (terveyskeskuspalvelu mukaan luettuna) tulee suorittaa yliopistosairaalan ulkopuolella.  Tarkemmat tiedot koulutuksesta löydät, kun tutustut yliopistojen opinto-oppaisiin yliopistojen sivuilla: linkit yliopistojen lääketieteellisen tiedekunnan jatkokoulutuksen sivuille alla.

Kannatusjäsentemme ESITTELY: Olympus

Olympus on kuluttajille tuttujen kameroiden valmistuksen lisäksi myös maailman johtava lääketieteellisten endoskopialaitteiden valmistaja. Endoskopia eli tähystystutkimus on tärkeä osa niin suolisto- kuin hengitystiesairauksien diagnosointia, hoitoa ja seurantaa. Olympus on koko jo lähes 100-vuotisen historiansa ajan työskennellyt määrätietoisesti nykyaikaisen ja laadukkaan endoskopiavälineistön kehittämiseksi. Tämän innovatiivisen ja jatkuvan kehitystyön tuloksena voimme tarjota lääketieteen ammattilaisille alan kehittyneimmät endoskopialaitteet ja instrumentit – käyttäjän ja potilaan parhaaksi!

LUE LISÄÄ